Kormány.hu

Találkozzunk a fogyatékossággal élő fiatalokkal!

2014. 05. 29. 13:45
"Nagyon fontos, hogy mindazok, akik szeretnének tenni a fogyatékossággal élő fiatalokért, keressék az alkalmat, hogy találkozhassanak velük" – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a győri állatkertben. Az intézmény a gyermeknaphoz kapcsolódóan nyílt napot rendezett fogyatékossággal élő fiatalok számára.

Átadták a családbarát munkahely díjakat

2014. 05. 28. 12:22
Idén a XVI. kerületi önkormányzat kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkárságától a Családbarát munkahely különdíjat a költségvetési szervek kategóriájában - közölte Soltész Miklós államtitkár a szerdai díjátadó rendezvényen. Családbarát munkahely díjat kapott még a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Márianosztrai Fegyház és Börtön is.

A kormány megerősítette az örökbefogadó és nevelőszülőket

2014. 05. 21. 13:53
A kormánynak köszönhetően szemléletváltás történt a gyermekvédelem területén – hangsúlyozta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára. A politikus a hazai gyermekvédelem legfontosabb tapasztalatairól, változásairól Szegeden rendezett konferencia megnyitóján hozzátette: a szemléletváltás annak köszönhető, hogy a kormány megerősítette a családokat, köztük az örökbefogadó és nevelőszülőket.

Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra

2014. 05. 15. 12:55
Csaknem 11 ezer családnak jelentett segítséget a GYED Extra január 1-jei bevezetése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára.

Fogyatékossággal élők és épek közös rekordkísérlete

2014. 05. 14. 15:08
A Kézenfogva Alapítvány szombaton a 12 órás tandembiciklizés rekordját szeretné felállítani fogyatékossággal élő és ép jelentkezők részvételével. Azzal hogy a biciklin hátul ülő ember vagy látássérült lesz, vagy bekötött szemmel vesz részt a rekordban, azt az üzenetet szeretnék átadni az embereknek, hogy mindannyian egy közös biciklit tekerünk, fogyatékos és kevésbé fogyatékos emberek csak együttműködve juthatunk el bárhová.

Tanulmánykötet a fogyatékossággal élő embereket támogató rendszer helyzetéről Európában és Magyarországon

2014. 05. 14. 13:34
Már tíz éve szakmai és politikai párbeszédet kezdtünk szervezetekkel arról, hogyan tudnák az általuk képviselt fogyatékossággal élő emberek, csoportok helyzetét megkönnyíteni, azon javítani – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára egy, a fogyatékossággal élő embereket támogató hazai és európai rendszer helyzetét ismertető tanulmánykötet bemutatóján.

Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon

2014. 05. 08. 13:51
Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon, a kutatások szerint már minden harmadik ember végzett segítő tevékenységet; a legtöbben fiatalok, akik elsősorban a szociális, környezetvédelmi területen vállalnak ilyen munkát alkalmi jelleggel, de jellemzően évente többször is - derül ki abból a kutatásból, amelyet Soltész Miklós az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára és Orbán Balázs Századvég Alapítvány kutatási igazgatója ismertetett csütörtökön Budapesten.

Példaértékű a fogyatékkal élők lakhatásának támogatása

2014. 05. 08. 08:25
Példaértékű a fogyatékkal élők kiscsoportos lakhatási formáinak támogatása, a támogatott lakhatás, az úgynevezett kitagolás-program, amelyben vezető szerepet tölt be Miskolcon a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorság – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdán, miután meglátogatta az intézményt.

A fogyatékossággal élők munkába állása is javította a foglalkoztatási adatokat

2014. 04. 29. 16:30
Az országos foglalkoztatási adatok javulásához a fogyatékossággal élők munkába állása, valamint a női foglalkoztatás eredményei is nagyban hozzájárultak - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára beszélt kedden Budapesten.

Nagy létszámú otthonból lakókörnyezetbe költöznek a szentesi Aranysziget Otthon gondozottjai

2014. 04. 24. 16:03
A társadalom erejét mutatja, ha el tudja fogadni, hogy akár az utcán, játszótéren, közintézményekben megjelennek különböző fogyatékossággal élő emberek – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára, amikor bejelentette a szentesi Aranysziget Otthon kiváltási programjának elindítását.

Az idősügy nem segélyezési, hanem családpolitikai kérdés

2014. 04. 24. 15:47
A családok megerősítését célzó intézkedések az idősek érdekét is szolgálják – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten. Fülöp Attila a témában tartott konferencián azt is hangsúlyozta, hogy a kormány alapvetően családpolitikai, nem pedig segélyezési kérdésnek tekinti az idősödőket érintő problémákat, azok megoldását.

Elismerés a bölcsődei gondozóknak

2014. 04. 23. 15:32
Az első magyarországi bölcsőde megalapításának 162. évfordulóján az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Pro Familiis” Díjjal és miniszteri oklevelek átadásával köszönte meg azoknak a munkáját, akik több évtizedet töltöttek el a kisgyermekek és a családok szolgálatában. A tárca nevében Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár adta át a díjat és a miniszteri elismerő okleveleket Egerben.

Pályázat látássérülteket támogató civil szervezeteknek

2014. 04. 22. 14:49
A TÁMOP-5.4.7/08/1, TÁMOP-5.4.7/08/2 valamint a TÁMOP-5.4.7/09/1 konstrukciók pályázati projektjeiben elért eredmények fenntartása érdekében, a tavalyi évhez hasonlóan a civil szervezetek idén is igényelhetnek támogatást a látássérülteknek szóló regionális hatáskörű szolgáltatások működtetésére. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2014. évi pályázat lebonyolításával a Vakok Állami Intézetét bízta meg.

Bővült és teljesen megújult a ferencvárosi Manó-lak Bölcsőde Ferencvárosban

2014. 04. 03. 14:14
A ferencvárosi bölcsődefejlesztés 163 millió forintos beruházásból valósult meg, ami 40 megújult és további 28 új férőhely létrehozását tette lehetővé – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára. A politikus hozzátette: mindez hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, hiszen hat új munkahelyet is létrehoztak.

Bővül az autizmussal élő emberek foglalkoztatása

2014. 04. 02. 13:28
A kormány az Új Széchenyi Tervben 2 Mrd Ft-ot fordít az autizmussal élők foglalkoztatásának bővítésére, társadalmi beilleszkedésére és egy olyan szakmai tanácsadó hálózat kiépítésére, mely abban segít, hogy az autizmussal élők a mindennapok során a lehető legnagyobb önállóságra tegyenek szert - mondta Soltész Miklós egy, az Autizmus világnapja alkalmából tartott miskolci rendezvényen.

A szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások befogadható idei kapacitása

2014. 04. 01. 11:54
A szociális és gyermekjóléti szolgáltatások állami támogatásának feltétele a finanszírozási rendszerbe történő befogadás. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal a befogadásról szakhatósági állásfoglalást ad ki az adott területre szolgáltatási típusonként, a költségvetési források és a területi lefedettség figyelembevételével meghatározott befogadható kapacitások alapján.

Ötven új munkahelyet létesít a Kézmű Nonprofit Kft. Csurgón

2014. 04. 01. 11:26
Az utóbbi három és fél évben megváltoztattuk a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának rendszerét. Jelenleg az akkreditált szervezetek 30500 megváltozott munkaképességű munkavállalót, míg a rehabilitációs kártyával foglalkoztató cégek 22655 főt alkalmaznak - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára egy új csurgói üzem megnyitóünnepségén.

Lerakták a nagykanizsai javítóintézet alapkövét

2014. 03. 31. 16:08
Több mint száz fiatalkorú elhelyezését teszi lehetővé és 125 embernek biztosít munkahelyet a Nagykanizsán épülő javító-nevelő intézet, amelynek alapkövét Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára tette le hétfőn.

Megújulnak a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületei

2014. 03. 31. 13:25
Négymilliárd forintból újulnak meg a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületei a megyeszékhelyeken - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára hétfőn, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

900 ezer család részesült a kormány által visszaállított adókedvezményekben

2014. 03. 28. 09:05
Több mint 1,1 millió dolgozó szülő, a gyermeket nevelők mintegy háromnegyede, összesen 900 ezer család részesült a kormány által visszaállított családi adókedvezményben - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön Szegeden, sajtótájékoztatón.