„Túloldalról” -

Érzékenyítő tréning szociális szakemberek részére.

A program a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által elfogadott, 30 órás, 4 napban megszervezhető (akkreditációs szám: S-05-022/2011), 31 pontot érő akkreditált tréning, melyet szociális szakembereknek ajánlunk.
A trénig lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődő szakemberek növelhessék személyes hatékonyságukat, mivel ez a folyamat olyan új komplex látásmód kialakulását segíti elő, amiben egyenlő esélyek, életteli kapcsolódások, nyílt kommunikációs viszonyulások alakulnak ki látássérült és látó emberek között.

A program kiemelt eleme, hogy a személyes gondoskodást igénybe vevő látássérült emberek nem tekinthetőek homogén csoportnak segítségigényük szempontjából sem.

A négy napos programunk átfogó célja, hogy a résztvevők megismerjék a látássérültséggel kapcsolatos szemléletváltás mindennapos jelentőségét, megismerjék a látásvesztéssel és az érzékelés megváltozásával kapcsolatban a legfontosabb fogalmakat, továbbá szembesüljenek a látássérültekkel kapcsolatos személyes meggyőződéseikkel, esetleges téves vélekedéseikkel és képessé váljanak egy új viszonyulás kialakítására.
A programban résztvevők elsajátítják az igény szerinti segítségnyújtás technikáit a kiszolgáltatottság, illetve túlsegítés elkerülése érdekében, nyitottá válnak a látássérült embertől való kérdezésre.
A saját élményt biztosító szituációs gyakorlatoknak köszönhetően erősödik a résztvevők toleranciája, befogadó képessége.
Fejlődik a résztvevők empatikus készsége, alkalmazkodó képessége, rugalmasabbá válnak a fogyatékos emberekkel való kapcsolattartásban.
A tréningben alkalmazott szupervíziónak és önreflexiónak köszönhetően fejlődik a résztvevők reflektív és kommunikációs képessége, önismerete.
A tréning végére kialakul a tudatos segítés személyes stratégiája, fejlődik a résztvevők érzékenysége.
Megjelennek új képességek, készségek a segítő-segített kapcsolatban, helyzetben.
A résztvevő megismeri a megfelelő segítési technikákat, és képessé válik azokat a saját munkája során alkalmazni.

A program engedélyszáma: S-05-022/2011
Továbbképzési pontérték: 31 pont
Részvételi díj: 23 000 Ft/fő
Képzési idő: 30 óra (2x2 nap)
Képzés időpontja: Igény szerint, alkalmazkodva az érdeklődők igényeihez

Megfelelő csoportlétszám esetén a programot országosan kihelyezett formában is megtartjuk.

További információk kaphatók a képzés szervezőjétől: Nagy Edina: mobil: 06-70-948-28-24, e-mail: felnottkepzes@vgyke.com