Lemondó levél

Bányai Emőke
 Kedves Kollégák!

Körülbelül egy évvel ezelőtt örömmel mondtam igent Pál Tibi kérdésére, hogy vállalom-e a jelöltséget a Szociális Szakmai Szövetség elnöki tisztébe. Nagy megtiszteltetésnek éreztem, örültem a bizalomnak és úgy terveztem, hogy oktatási pályafutásban egy csendesebb, vezetői feladataktól mentes időszak következik, így időt és energiát tudok fordítani e tisztség ellátására. Ezért vállaltam el 2019 májusában a 3SZ elnöki pozícióját.

Másképp alakult azonban a helyzet, mint ahogy terveztem. Munkahelyet váltottam és abba a helyzetbe kerültem, hogy az új munkakörrel nem tudom felelősen összeegyeztetni az elnöki teendőket. Az elmúlt 8 hónap tapasztalatai arról győztek meg, hogy a 3SZ elnökének lenni egy sor idő- és energiaigényes feladattal jár, amit a közeljövőben sem fogok tudni beilleszteni az életembe.

Ezért a 3SZ 2019. december 16-án tartott elnökségi ülésén elnöki tisztségemről lemondtam és felkértem az elnökséget, hogy kezdje el a tisztújítás előkészítését. A jelölő bizottság megalakult, új közgyűlést kell összehívni. Az átmeneti időszakban – 60 napig – ügyvezető elnökként viszem tovább a megkezdett folyamatokat. A tisztújító közgyűlés időpontját a 2020. január 13-án tartott elnökségi ülésen kitűztük, a meghívót hamarosan közzétesszük, a jelölési eljárás folyamatban van.

Megértéseteket és együttműködéseteket előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Bányai Emőke