Szövetség a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért

SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért


A társadalom „kis körei" támogatásának jelentőségét Magyarországon is egyre több szakma és szakterület ismeri fel. E sokszínű tevékenységet végző szakemberek és alkotók bár sokféle néven nevezik magukat és munkájukat, abban egyet értenek, hogy a közösségi munkát, közösségfejlesztést, közösségi tervezést, közösség szervezését végzők, a helyi társadalom fejlesztéséért munkálkodók közös érdeke a Budapesti Nyilatkozatban (Building Civil Society in Europe through Community Development - International Conference - Budapest, 2004.
http://www.kka.hu/) megfogalmazott elvek megvalósítása és e szakemberek közös érdekeinek képviselete. A közösségiség mellőzésének társadalmi kockázata, hogy még több elnyomott és perifériára szorult ember idegenedik el a társadalomtól.

E felismerés vezette az alapítókat, az Autonómia Alapítványt, a Civil Kollégium Alapítványt, a Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesületét, a Kelet-Magyarországi Közösségszolgálat Alapítványt, a Közösségfejlesztők Egyesületét, a Közösségi Kapcsolat Alapítványt, a Partners Hungary Alapítványt, a Regionális Forrásközpontok Országos Egyesületét, a Soros Alapítványt és az Ökotárs Alapítványt a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület létrehozására, 2004 decemberében.

A Szövetség azokat a szervezeteket fogja össze, amelyek együttműködésükkel hozzá kívánnak járulni a közösségfejlesztés, a közösség szervezés, a közösségi munka, közösségi tervezés, társadalmi súlyának növeléséhez.


Tisztségviselők:
Vercseg Ilona, elnök
Péterfi Ferenc, alelnök
Giczey Péter, ügyvezető alelnök


További információ:
Giczey Péter
ügyvezető-alelnök
giczeyp@t-online.hu